Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

EC keurt tweede ronde staatssteun doelgroepenvervoer goed

Het Rijk mag opnieuw staatssteun verlenen aan door de coronacrisis getroffen vervoerders die actief zijn in het doelgroepenvervoer. De Europese Commissie (EC) heeft hiervoor goedkeuring verleend. Aan de nieuwe steunronde zijn wel strengere voorwaarden verbonden.

De steunmaatregelen zijn van toepassing op verleende diensten in het derde kwartaal van 2020. Niet-uitgevoerde ritten waarvoor een contract is afgesloten met een gemeente worden gecompenseerd tot zeventig procent. Diverse vervoersvormen komen in aanmerking voor de regeling: wmo-vraagafhankelijk vervoer, participatiewetvervoer en vervoer naar wmo-dagbesteding in het kader van de Jeugdwet.

Tweede steunronde
Het is de tweede keer dat de EC toestemming verleent voor het geven van staatssteun. Toen viel de staatssteun nog onder compensatie van directe gevolgen van de corona-uitbraak en coronamaatregelen van de overheid. Nu valt de steun onder het Tijdelijk Steunkader (TSK), dat bedoeld is om de economische gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Omdat het pakket onder het TSK valt zijn strengere voorwaarden van toepassing. Het maximale steunbedrag mag niet boven 1,8 miljoen euro per onderneming uitkomen. Ook niet-gedekte vaste kosten kunnen gecompenseerd worden, met een maximum van tien miljoen euro. Een vervoerder moet dan wel minimaal dertig procent omzetverlies hebben geleden.

Het ministerie van BZK adviseert gemeenten doorbetalingen die zij verstrekken in het doelgroepenvervoer in overeenstemming met de voorwaarden te verlenen om mogelijke strijd met Europese regelgeving rondom staatssteun te voorkomen.

Bron: Taxipro.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link