Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Eigen verklaring in de gehele EU verplicht

De Europese Commissie heeft bepaald dat de eigen verklaring in de gehele EU verplicht gebruikt moet worden. In Nederland is de verklaring al langer ingeburgerd, maar in andere landen moeten inschrijvers nog steeds stapels papier produceren om te bewijzen dat zij voldoen aan de eisen. Met het nieuwe document, dat vanaf 18 april verplicht is, maakt de Commissie een einde aan de grote verschillen die er tussen landen bestaan.

De Commissie wil ervoor zorgen dat bedrijven eenvoudiger grensoverschrijdend kunnen inschrijven. Zij hoeven zich niet langer te verdiepen in de manier waarop zij aan de eisen moeten voldoen, schrijft Cobouw. Dit hoeft pas als zij een dienst of werk gegund krijgen.

Prijs-kwaliteitverhouding
Volgens EU-commissaris Interne Markt Elzbieta Bienkowska is de maatregel voornamelijk belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf. Het inschrijven in landen, waar wel alle documenten bijgeleverd moesten worden, wordt nu namelijk een stuk goedkoper. Omgekeerd hebben aanbestedende diensten er ook profijt van. “Die profiteren van meer aanbiedingen met een betere prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Bienkowska.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres