Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Eindhoven selecteert Philips en Heijmans voor verlichting stad

Gemeente Eindhoven heeft Philips en Heijmans geselecteerd om het project Roadmap Stedelijke verlichting Eindoven 2030 verder uit te werken. Het consortium zal innovatieve lichttoepassingen ontwikkelen en tevens de openbare verlichting in Eindhoven onderhouden en beheren. Hiermee worden Philips en Heijmans de design- en innovatie partner van de gemeente voor de komende vijftien jaar.

Philips en Heijmans hebben zich van de concurrenten Ziut en consortium Vialis/KPN onderscheiden op de criteria duurzaamheid, innovatie, samenwerking met inwoners, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, en door hun aanpak om de verouderde openbare verlichting te vervangen door intelligente LED-armaturen. De partijen hebben de meeste waarde geboden voor het beschikbare budget van de gemeente. Dat schrijft Infrasite.

Innovatief licht
Met het project wil de gemeente de verlichting in de openbare ruimte op een vernieuwende wijze inzetten, zodat deze bijdraagt aan de kwaliteit van het leven in de stad. Het winnende consortium toonde tijdens de aanbesteding en selectie het beste aan hoe zij samen met inwoners de stad in de komende jaren als proeftuin willen inrichten voor de ontwikkeling van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte. Daarnaast zullen zij de onderhoud en beheer van de verlichting efficiënt aanpakken.

Start 1 januari
De komende weken wordt het projectvoorstel verder uitgewerkt en gaan de partijen de pre-awardfase in. Vervolgens zal de gemeente het project half december definitief gunnen. Het project start op 1 januari 2016.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres