Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Eindhovense Wmo-aanbesteding opgeschort om te lage tarieven

De aanbesteding voor Wmo-hulp voor inwoners van de gemeente Eindhoven wordt uitgesteld. De Eindhovende GGZ-instelling GGZe vindt de door de gemeente gehanteerde tarieven veel te laag. De tarieven van de aanbesteding liggen volgens GGZe tien tot vijftien procent lager dan de kostprijs.

GGZe noemt de tarieven onverantwoord en wil dat de gemeente ze verhoogt. De gemeente Eindhoven biedt aanbieders een basistarief dat lager is dan voorgaande jaren. Sommige tarieven zijn vijf tot vijftien procent gedaald in vergelijking met de jaren ervoor. Daar zijn tijdens de aanbesteding vragen over gesteld, waaruit bleek dat de gemeente is uitgegaan van de cao voor Verpleeg- en Verzorgingstehuizen in plaats van de cao voor GGZ-medewerkers. Dat levert fors lagere tarieven op. Volgens de gemeente gaan deze lagere prijzen niet ten koste van de zorg en is er geen aanleiding de vergoeding toch te verhogen. Daarop is GGZe een rechtszaak gestart.

Het kort geding dient op 5 augustus. Tot die tijd is het inkoopproces stilgelegd. Eigenlijk was het de bedoeling in september de contracten met aanbieders te tekenen. De gemeente benadrukt dat inwoners geen nadelige gevolgen zullen ondervinden van de gang van zaken.

Bron: Eindhovensdagblad.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link