Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

EP wil misbruik inkoopmacht supermarkt aanpakken

Het Europees Parlement wil dat de Europese Commissie onderzoekt of kleine ondernemingen. leveranciers. werknemers en consumenten de dupe zijn van misbruik van inkoopkracht door supermarkten.In het Europees parlement bestaat de indruk dat de detailhandel in de EU steeds meer wordt gedomineerd door een klein aantal supermarktketens. Deze ketens zouden in hoog tempo uitgroeien tot poortwachters voor boeren en andere leveranciers. Volgens de Europarlementariers levert dit risico’s op voor de breedte van het productenaanbod. voor culturele tradities en voor het aantal detailhandelaars.

Omdat nationale regelgeving in de praktijk niet effectief blijken. groeit de roep om Europese regelgeving. Het is de bedoeling dat de Commissie maatregelen neemt om consumenten. werknemers of en producenten te beschermen tegen de machtspositie van supermarkten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link