Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Erkenning voor aanbestedingsbeleid watersector

Nederlandse aanbestedende diensten gooien hoge ogen met hun manier van aanbesteden. Maar liefst vier organisaties zijn genomineerd voor een prestigieuze Europese prijs[slide] voor innovatiegericht inkopen.

In samenwerking met PIANOo en ICLEI selecteerde de Europese commissie een elftal initiatieven van aanbestedende publieke diensten. Deze zijn allen kanshebber voor de Public Procurement of Innovation Award 2014. Onder meer Spaanse, Franse, Noorse en Oostenrijkse initiatieven zijn genomineerd. Er is een serieuze kans dat de prijs naar Nederland gaat. Het waterschap Noordzijlvest, het Waterschapsbedrijf Limburg, het Waterschapshuis en het Erasmus MC zijn allen kanshebbers voor de award.

Datadiensten, slib en dijken
Het waterschap Noorderzijlvest, dat delen van Friesland, Drenthe en Groningen beslaat, dingt mee naar de prijs met haar integratie van verschillende databronnen voor informatie over neerslag. Een datadienst is ook waarmee het Waterschapshuis, een regie- en uitvoeringsorganisatie voor 22 waterschappen een gooi doet naar de award. De organisatie kocht een dienst in voor dijkbeheer. Het Waterschapsbedrijf Limburg was zeer effectief in het behandelen van slib in waterwegen en het Erasmus MC besteedde het wassen van beddengoed aan. Andere kanshebbers zijn onder meer de Franse regio Rhône Alpes, de Noorse hoofdstad Oslo en de Spaanse steden Gijon en La Coruña.

Finale in Gent
De Public Procurement of Innovation Award wordt in 2014 voor het eerst uitgereikt. De juryleden van de prijs, aangekondigd door de vicepresident van de Europese Commissie Antonio Tajani, zijn Mark Hidson (ICLEI, een platform voor lokale overheden en duurzaamheid), Bonifacio Garcia Porras (Europese Commissie), Wouter Stolwijk (PIANOo) en David Golding (Technology Strategy Board, UK). Eind juni maakt de jury een selectie van zes finalisten. In het najaar zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens het EcoProcura congres, dat plaatsvindt van 24 tot 26 september in Gent, België. Deze mag dan de titel ‘Europees innovatie-inkoop van het jaar’ voeren en krijgt een case study die gepubliceerd wordt op het Procurement of Innovation Platfor van ICLEI.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link