Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Europese Commissie hekelt late implementatie richtlijnen

De Europese Commissie hekelt de late implementatie van de nieuwe aanbestedingsrichtlijnen door Nederland en twintig andere EU-landen. Landen die de richtlijnen al wel hebben doorgevoerd, rapporteren besparingen tot 20 procent, schrijft Nu.nl. Dat kan in Europa 100 miljard euro schelen. Slechts vijf lidstaten hebben de deadline voor de implementatie van de richtlijnen gehaald.

Nederland en de andere Europese lidstaten hadden de Aanbestedingsrichtlijnen 18 april al in moeten voeren. Kamp gaf echter aan dat deze datum onhaalbaar was en heeft de deadline verzet naar 1 juli. Of deze deadline gehaald gaat worden ligt nu aan de Eerste Kamer. De plenaire behandeling van de richtlijnen vindt plaats op 14 juni.

Lidstaten zijn verplicht om de Europese Commissie de implementatieteksten van de Europese richtlijnen te sturen. Na het zenden van de teksten controleert de Commissie of de nationale regelingen overeenstemmen met de richtlijn. Als lidstaten de omzettingsmaatregelen niet op tijd meedelen of als deze niet volledig zijn, opent de commissie een inbreukprocedure wegens ‘niet-kennisgeving’. De lidstaten die de richtlijnen nog niet geïmplementeerd hebben, krijgen van de Commissie nog twee maanden, anders volgt deze stap naar het Europese Hof van Justitie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link