Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ex-topman KLM: “luchthaven Lelystad is overbodig”

De 200 miljoen euro die Schiphol in Lelystad Airport wil pompen kan beter besteed worden in de verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Dat stelt voormalig KLM-topman Peter Hartman tegen Luchtvaartnieuws. Hartman pleit onder meer voor drastische verbetering van de infrastructuur met superieure spoor- en eventueel tramverbindingen.

“Zolang het treinen-netwerk nog slecht functioneert, er herhaaldelijk tunnel-problemen bestaan, met alle overlast van dien voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen, moeten alle kaarten op een ‘state of the art’ nationale luchthaven worden gezet, in plaats van het exporteren van geluid naar een voorlopig nog overbodige luchthaven Lelystad.”

Bakens verzetten
De topman stelt verder dat Schiphol zelf ook de bakens zal moeten verzetten. “De recente stroomstoring toonde aan dat de luchthaven, die prad gaat op het predikaat ‘preferred airport in Europe’, niet beschikte over deugdelijke back-upsystemen.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres