Magnifying glass Close

EZ introduceert nieuw gunningsmodel inhuur ICT-personeel

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) vraagt in een marktconsultaties om reacties op een nieuw gunningsmodel voor het inhuren van ICT-personeel bij het Rijk. EZ heeft in de nieuwe opzet een aantal kwaliteitscomponenten toegevoegd om te komen tot een beter onderscheidend vermogen, zoals ‘tevredenheid ingezette medewerkers’ en ‘tevredenheid dienstverlening opdrachtnemer’. Ook is het prijscomponent van gunningsmodel ‘ICT Inhuur’ aangepast om deelnemers voldoende kans te bieden onderscheidend vermogen aan te brengen in hun inschrijving. Dat schrijft Computable.

CGI, Atos, Capgemini en de Ceasar Groep spanden afgelopen december een kort geding aan tegen het Rijk. Die had voor drie rijksinstanties aanbestedingen voor ICT-inhuur georganiseerd. Daar bleken steeds veertien IT-leveranciers van de achttien dezelfde scores te hebben behaald, waarna er een loting volgde.

Meeromvattende toets
Volgens de IT-bedrijven is deze willekeurige manier van selecteren volledig in strijd met het aanbestedingsrecht. De rechtbank gaf de marktpartijen gelijk, maar stelde wel dat het loterijmechanisme bij aanbestedingen niet een verkeerd instrument is. In dit specifieke geval had er wel een meeromvattende, vergelijkende toets plaatsgevonden moeten hebben, met deugdelijke vergelijking op prijs- en kwaliteitscriteria. Deze ontbrak, volgens de rechter.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres