Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Faillissement Imtech heeft gevolgen voor projecten

Het faillissement van Imtech heeft mogelijk grote gevolgen voor de projecten waar de technisch dienstverlener aan werkt. Zo verzorgt het bedrijf de installaties voor de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, de gevangenis in Zaandam, het gerechtsgebouw in Breda en de ondertunneling van de A2 in Maastricht. Recentelijk won Imtech nog een aanbesteding voor het onderhouden van diverse musea in Nederland.

Als Imtech samenwerkt met andere bedrijven, nemen zij de taken van Imtech over. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Hierbij is Imtech verantwoordelijk voor de bouw van alle roltrappen en liften op de stations van de metrolijn. Visser & Smit Bouw, een dochteronderneming van bouwbedrijf VolkerWessels, zal hier de verantwoordelijkheden overnemen.

Specialistische kennis
Specialistische kennis van Imtech-medewerkers is volgens VolkerWessels alleen niet zomaar te vervangen, schrijft Nu.nl. Het is daarom nog niet duidelijk of de VolkerWessels-dochter de opdracht alleen gaat uitvoeren of dat er een andere partner bij wordt gezocht.

Voortgang onzeker
Over de voortgang van de andere grote projecten waar Imtech aan werkt, valt nog weinig te zeggen. Dat stelt de woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf, dat bij diverse grote projecten met Imtech samenwerkt. Mogelijk moeten hiervoor nieuwe aanbestedingen worden gestart.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres