Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

FBI onderzoekt aanbesteding stroomvoorziening Puerto Rico

De FBI is begonnen met een onderzoek naar het opgezegde contract om de stroomvoorziening op het eiland Puerto Rico opnieuw aan te leggen. Deze opdracht werd, zonder aanbesteding, gegeven aan een klein bedrijf. Er wordt getwijfeld of dit bedrijf deze opdracht wel uit kan voeren. Dat meldt Nu.nl.

Puerto Rico werd getroffen door orkaan Maria, waardoor er nu nauwelijks stroom is op het eiland. Prepa, de energiemaatschappij die verantwoordelijk is voor de stroomvoorziening in Puerto Rico, had daarom een contract afgesloten met het bedrijf Whitefish. Dat contract ligt nu onder vuur.

Problemen
Zo heeft het bedrijf officieel slechts twee mensen in dienst, waardoor er twijfels zijn of het bedrijf de stroomvoorziening wel kan regelen. Daarnaast ligt het uurloon van de medewerkers op 188 tot 140 dollar per uur. Veel mensen vinden dat te duur, zeker omdat het eiland in grote financiële problemen verkeert. Daarnaast is de opdracht, dat een waarde heeft van 300 miljoen dollar, niet aanbesteed. Dit had wel gemoeten.

Minister Zinke
Het bedrijf Whitefish komt uit een dorpje in Montana. Minister Zinke van Binnenlandse Zaken komt daar ook vandaan. Volgens NOS kent Zinke de baas van het bedrijf en heeft zijn zoon er een zomerbaantje gehad, maar Zinke benadrukt dat er niks onoorbaars is gebeurd.

Stroom
Het contract is inmiddels verbroken. Dat betekent dat het grootste gedeelte van de 3,4 miljoen inwoners nog wekenlang zonder stroom zal zitten. Vorige week hoopte de overheid nog dat in december 95 procent van alle inwoners weer stroom zouden hebben. Er is een kleine kans dat dit nu nog gehaald wordt.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.