Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

FIRA biedt handvatten voor duurzame inkoop

De wereld wordt steeds bewuster. Klanten willen meer weten over de herkomst van de producten die ze kopen en media besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Bedrijven willen en moeten hierin mee om reputatieschade te voorkomen, maar ook om de kansen zoals kostenbesparingen en waardecreatie aan te grijpen. Veel bedrijven proberen een graantje mee te pikken van deze duurzaamheidstrend en schreeuwen van de daken dat ze groen, verantwoord, circulair of cradle2cradle zijn. Hoe weet je als inkoper of je leverancier wel écht verantwoord onderneemt en zijn beloftes na het tekenen van het contract nakomt?

Het verifiëren en monitoren van leveranciers kost veel tijd. Tijd die inkopers veelal niet op voorraad hebben. Onlangs maakten wij kennis met FIRA, een platform gericht op het versterken van de dialoog en samenwerking tussen inkopers en leveranciers door de MVO ambities en
-prestaties van leveranciers transparant te maken. “Het platform begeleidt leveranciers om transparant te worden over hun duurzaamheidsambities en biedt inkooporganisaties de mogelijkheid om op een uniforme manier het bedrijfsleven te kunnen vergelijken als het om de meest relevante MVO-onderwerpen gaat”, aldus Lex de Bruijn, directeur van FIRA.

Het FIRA-platform probeert de werelden van de leverancier en inkoper dichter bij elkaar te brengen. Vanuit de verantwoordelijkheid van beide organisaties, maar dan op basis van feiten, geverifieerde informatie en ambities. “We maken met leveranciers een rapport, waarin we de beweringen van het bedrijf verifiëren. Voor alles wat in het rapport staat, hebben we bewijslast. Hiermee ontzorgt en faciliteert FIRA de inkoper, zodat hij/zij op een professionele manier, zonder dat het extra tijd kost, MVO op een professionele manier mee kan nemen in het dagelijkse werk.”

FIRA is premium partner van AanbestedingsCafe.nl en InkopersCafe.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres