Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Flevoland start aanbesteding overslaghaven Flevokust

Provincie Flevoland start de openbare Europese aanbestedingsprocedure voor de aanleg van Flevokust, een nieuwe buitendijkse overslaghaven met containerterminal ten noorden van Lelystad. De aanbesteding gaat over de bouw van de overslaghaven, de golfbreker en de vaargeul. Daarnaast is de aanleg van de toegangsweg vanaf de IJsselmeerdijk in het project opgenomen. Volgens planning is de haven medio 2017 operationeel.

In het project zit onder andere het uitdiepen van de vaargeul, waarbij de aannemer het opgediepte zand kan gebruiken voor de aanleg van het haventerrein, de toegangsweg en mogelijk ook voor de golfbreker. Bij de golfbreker is het de keuze aan de aannemer of hij een vaste golfbreker of een drijvende variant plaatst. Dat schrijft transport-online.nl.

Waar de markt mee komt
De provincie geeft de ruimte aan de markt voor een juiste invulling van de golfbreker. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman kijkt uit naar het resultaat van de aanbestedingsprocedure: “We zijn erg benieuwd waar de markt mee komt.”

Procedure
Alle bedrijven die willen deelnemen aan de aanbesteding en voldoen aan de selectiecriteria, kunnen zich aanmelden tot 21 augustus 2015. De provincie maakt eind augustus een voorselectie van maximaal vijf geschikte aannemers bekend die een offerte mogen doen. Het ontwerp van de overslaghaven staat al grotendeels vast. De aanbesteding loopt tot half december 2015. De provincie maakt de gunning begin februari 2016 bekend. In het voorjaar van 2016 kan de bouw starten.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres