Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

FlixBus: aanbesteding nachttrein onjuist

Busbedrijf FlixBus vindt dat de aanbesteding van de nachttrein tussen Amsterdam en Wenen oneerlijk is verlopen, meldt Nu.nl. Daarover heeft de Duitse vervoerder een brief geschreven naar minister Cora van Nieuwenhuizen.

FlixBus vindt dat er sprake is van marktverstoring en concurrentievervalsing en stelt dat de toewijzing van het traject aan tot stand is gekomen in ‘achterkamertjes’.De aanbesteding voor de exploitatie van de nachttrein tussen Amsterdam en Wenen is gewonnen door de NS. De NS ontvangt bovendien subsidie voor de internationale treinverbinding. FlixBus stelt in de brief aan de minister dat de NS hiermee een oneerlijk voordeel heeft gehad ten opzichte van andere partijen.

Hoewel FlixBus vooral bekend is van (internationaal) busvervoer biedt de Duitse vervoerder in Duitsland ook treinreizen aan via een partner. FlixBus wilde op deze manier ook meedingen naar het traject Amsterdam-Wenen.

De nachttrein tussen Amsterdam en Wenen zal eind 2020 dagelijks gaan rijden en doet meerdere stations in Nederland en Duitsland aan. Vanaf dat moment is Nederland weer rechtstreeks verbonden met Oostenrijk. Naast de NS zal ook de Oostenrijkse vervoerder ÖBB de ritten verzorgen.

FlixBus kondigt aan naar de Europese Commissie te stappen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link