Magnifying glass Close

FNV: veiligheid gaat ten koste van prijs bij aanbestedingen

Vakbond FNV wil meer aandacht voor veiligheid op bouwplaatsen, meldt BNR Nieuwsradio. De vakbond stelt dat de nadruk op marktwering en het drukken van kosten leidt tot onveilige situaties en wil dat zowel bouwers als de overheid actie ondernemen. Als grootste opdrachtgever in de bouw zou de overheid meer nadruk moeten leggen op veiligheid bij de aanbesteding van projecten.

Hoofd Bouwen en Wonen van FNV Janne Mud zegt hierover: ‘Ook de overheid is als het gaat om het aanbesteden een partij die graag wil dat het op tijd klaar is en kijkt ook heel erg naar de kosten. Ik denk dat als je in een aanbesteding iets aanbiedt, ook iets moet aanbieden op het gebied van veiligheid. Gebeurt dat niet en laat je tijd en prijs prevaleren, dan gaat dat ten koste van de veiligheid op de werkplek en zijn mensen daar de dupe van.’

Het aantal ongelukken in de bouw blijft al jaren gelijk. De oproep van de vakbond volgt dan ook op de constatering er geen afnemend aantal ongevallen is. Dat is wel de wens van alle betrokken partijen, waaronder Bouwend Nederland.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres