Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Four Seasons klaagt over biedingsproces justitiepaleis

Four Seasons maakt in een brief aan minister Stef Blok bezwaar tegen de gunning van de herontwikkeling van het voormalige Amsterdamse Paleis van Justitie aan projectontwikkelaar M7. Verschillende partijen willen van het Paleis een luxe hotel maken. Blok is verantwoordelijk voor het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) als de verkopende partij. Dat blijkt uit berichtgeving in de Telegraaf en wordt bevestigd door het Rijksvastgoedbedrijf.

De gunningsprocedure is nog niet afgerond. Zowel M7 als het RVB stellen gedurende deze procedure geen commentaar te geven. Four Seasons – met 94 hotels in 39 landen, waaronder niet Nederland – wil, zo blijkt uit de brief, naast het paleis ook een hotel in Amsterdam maken. Bestuursvoorzitter Allen Smith van Four Seasons beklaagt zich tegenover minister Blok met name over het biedingsproces.

Fraudezaak
Nu de naam van M7-directeur Louis Meijer genoemd is in een fraudezaak rond ex-Gedeputeerde Staten-lid Ton Hooijmaijers is M7 volgens concurrent Smith geen geschikte partij meer.  In hoger beroep veroordeelde het gerechtshof in Amsterdam Hooijmaijers tot 2,5 jaar cel voor omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Meijer trof een schikking van 40.000 euro met justitie voor zijn rol in die zaak. De mede-investeerders in M7 zouden volgens Smith na dit nieuws over de M7-directeur afhaken, waardoor M7 niet de aanbetaling van 6 miljoen euro voor het Paleis zou kunnen doen.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link