Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Foute’ zorgaanbieders winnen aanbestedingen Twentse gemeenten

Meerdere zorgondernemers die onder vuur liggen vanwege gerommel met zorggeld, hebben nadat ze de fout in zijn gegaan toch een nieuw contract gekregen van OZJT/Samen14, het samenwerkingsverband van 12 Twentse gemeenten. Aan deze samenwerking doen Almelo en Hof van Twente niet mee en zij hanteren een veel strengere aanbestedingsprocedure. In die twee gemeenten is dan ook aan slechts één van de omstreden zorgaanbieders een contract gegund.

Deze kwestie is aan het licht gekomen na onderzoek van Tubantia. De regionale krant kan echter geen antwoord geven op de vraag hoe de ‘foute’ zorgaanbieders succesvol door de aanbestedingsprocedure zijn gekomen. Ze krijgt van de verantwoordelijke bestuurders te horen dat zij over individuele zaken geen mededelingen kunnen doen.

Controle
De krant heeft wel de aanbestedingsprocedures van Almelo en Hof van Twente vergeleken met de procedure van OZJT/Samen 14. Daaruit blijkt dat zorgbureaus die zich in Almelo of Hof van Twente willen inschrijven, daar slechts een keer per twee jaar de kans voor krijgen. Na inschrijving volgt gelijk een stevige controle en wie daar niet doorheen komt, kan de komende twee jaar een contract vergeten. Bij OZJT/Samen14 kan in principe wie vandaag een bureau inschrijft, morgen al een contract krijgen. En de controle van alle gegevens vindt pas na de gunning plaats.

Gemeenschapsgeld
Naar aanleiding van de berichtgeving in Tubantia hebben gemeenteraadsleden van VVD Hengelo en PVV Enschede vragen gesteld. De VVD’ers vragen zich af of het niet beter is om aan te besteden volgens het model van Almelo en Hof van Twente. Ook willen zij weten welke voordelen het model van OZJT/Samen 14 precies biedt. De PVV is nog bozer en stelt dat de in Enschede gehanteerde methode er voor zorgt dat de stad achter de feiten aanloopt en miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld kwijtraakt. De partij wil dan ook weten wanneer de methodiek van Almelo en Hof van Twente wordt overgenomen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres