Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geen aanbesteding ambulancezorg

Ambulancemedewerkers verenigd in FNV Zorg & Welzijn willen niet dat er een aanbesteding komt voor ambulancezorg. De ambulancemedewerkers willen ambulancewerk weghouden van marktwerking en private ondernemingen met een winstoogmerk. Dit meldt FNV.nl.

Volgens Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, moet de wetgever ervoor zorgen dat de ambulancezorg zich professioneel kan ontwikkelen en zorg van hoge kwaliteit kan leveren. Als de zorg steeds door de overheid wordt uitbesteedt, dan is het volgens Seifert met het huidig niveau van de ambulancezorg snel gedaan.

Petitie
Veel ambulancepersoneel is het met Seifert eens. Zo’n 1.000 medewerkers hadden daarom vorig jaar een petitie aan de vaste Kamercommissie VWS aangeboden met deze boodschap. De medewerkers zijn bezorgd, zeker na wat er in Denemarken is gebeurd. Daar ging de nieuwe ambulance-uitvoerder Bios kort na de aanbesteding failliet omdat het bedrijf er niet in slaagde om 550 ambulancemedewerkers aan te trekken. Door de boetes die door de Deense ambulancevervoerder Falck werden opgelegd, werd Bios failliet verklaard.

Duidelijkheid
FNV Zorg & Welzijn vindt dat minister Schippers van Volksgezondheid snel duidelijkheid moet geven over wat er gaat gebeuren rondom de ambulancezorg. Seifert hoopt vooral dat de Tweede Kamer met opties komt, waarbij de overheid de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de ambulancezorg blijft houden. Dit moet wel onder voldoende regie en toezicht gebeuren. Een aanbesteding is, volgens Seifert, een slecht idee. FNV Zorg & Welzijn heeft dat gemerkt in Denemarken, maar ook in andere zorgsectoren in eigen land. Zorginstellingen gingen failliet, werknemers raakten hun baan kwijt en de continuïteit van de zorg liep gevaar. Seifert wil dit voorkomen bij de ambulancezorg, die nu op een hoog niveau is.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres