Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Geen aanbesteding ambulancezorg

Geen aanbesteding ambulancezorg
Foto: ANP feed

Ambulancemedewerkers verenigd in FNV Zorg & Welzijn willen niet dat er een aanbesteding komt voor ambulancezorg. De ambulancemedewerkers willen ambulancewerk weghouden van marktwerking en private ondernemingen met een winstoogmerk. Dit meldt FNV.nl.

Volgens Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, moet de wetgever ervoor zorgen dat de ambulancezorg zich professioneel kan ontwikkelen en zorg van hoge kwaliteit kan leveren. Als de zorg steeds door de overheid wordt uitbesteedt, dan is het volgens Seifert met het huidig niveau van de ambulancezorg snel gedaan.

Petitie
Veel ambulancepersoneel is het met Seifert eens. Zo’n 1.000 medewerkers hadden daarom vorig jaar een petitie aan de vaste Kamercommissie VWS aangeboden met deze boodschap. De medewerkers zijn bezorgd, zeker na wat er in Denemarken is gebeurd. Daar ging de nieuwe ambulance-uitvoerder Bios kort na de aanbesteding failliet omdat het bedrijf er niet in slaagde om 550 ambulancemedewerkers aan te trekken. Door de boetes die door de Deense ambulancevervoerder Falck werden opgelegd, werd Bios failliet verklaard.

Duidelijkheid
FNV Zorg & Welzijn vindt dat minister Schippers van Volksgezondheid snel duidelijkheid moet geven over wat er gaat gebeuren rondom de ambulancezorg. Seifert hoopt vooral dat de Tweede Kamer met opties komt, waarbij de overheid de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de ambulancezorg blijft houden. Dit moet wel onder voldoende regie en toezicht gebeuren. Een aanbesteding is, volgens Seifert, een slecht idee. FNV Zorg & Welzijn heeft dat gemerkt in Denemarken, maar ook in andere zorgsectoren in eigen land. Zorginstellingen gingen failliet, werknemers raakten hun baan kwijt en de continuïteit van de zorg liep gevaar. Seifert wil dit voorkomen bij de ambulancezorg, die nu op een hoog niveau is.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.