Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geen aanbesteding busvervoer Den Haag

De raad van de gemeente Den Haag heeft een motie ingediend waarin de verantwoordelijke wethouder wordt gevraagd de geplande aanbesteding van het busvervoer in de stad te verhinderen. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente.

Een aantal politieke partijen, waaronder SP, PvdA, PVV en GroenLinks, willen eerst helderheid over de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden, alvorens deze wordt aangenomen. Na de val van het kabinet is het plan onzeker.

Vrezen
De aanbesteding gaat tussen vervoerder Veolia en de combinatie HTM/Qbuzz. Stadsgewest Haaglanden zou deze week bekendmaken welk bedrijf het busvervoer gaat verzorgen, maar nu is niet duidelijk of dit doorgaat. De chauffeurs van het gemeentelijke vervoerbedrijf HTM – dat momenteel verantwoordelijk is voor het busvervoer in de Zuid-Hollandse hoofdstad – zijn het niet eens met de aanbesteding en vrezen voor hun baan.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres