Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geen strafrechtelijk onderzoek inkopers politie

Er is geen aanleiding gevonden om een strafrechtelijk onderzoek te beginnen naar inkoopmedewerkers bij de politie. Dat blijkt uit het interne onderzoek van de politie naar de eigen inkooporganisatie.

Reden voor het onderzoek waren signalen van politiemensen en leveranciers over het onrechtmatig verlopen van aanbestedingen en mogelijk niet-integer gedrag van de inkopers, schrijft de Telegraaf. Vier inkopers en de directeur Facility Management werden vervolgens buiten dienst gezet.

Niet terecht
Waarnemend directeur van het Politiedienstencentrum, Gerrit den Uyl, is blij met de vaststelling dat de signalen over het onwettig handelen van inkoopmedewerkers niet terecht blijken. “Die signalen kwamen vaak via de media naar buiten en zo’n stigma drukte zwaar op de schouders van de betrokken collega’s.” Het onderzoek toont volgens hem aan dat de inkoopmedewerkers gedreven, vakkundig en betrokken zijn.

Onderzoek Rijksrecherche
Het onderzoek staat los van het onderzoek van de Rijksrecherche. In juli werd besloten om twee politieambtenaren en vier defensieambtenaren te vervolgen vanwege mogelijke corruptie bij de aanbesteding van dienstauto’s. Het Openbaar Ministerie stelde toen dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het aannemen van giften van bedrijven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link