Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gelderland gunt aanbesteding aan OGD

De provincie Gelderland heeft de aanbesteding ‘Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk’ voorlopig gegund aan het Delftse bedrijf OGD. Het gaat om een contract van minimaal vier en maximaal acht jaar. Degene die het niet met de gunning eens zijn, hebben twintig kalenderdagen de tijd om een bezwaar in te dienen, meldt Computable.

Van de afdeling Informatievoorziening & Automatisering (I&A) blijft alleen een regie-organisatie over. De rest wordt uitbesteed. Zo’n dertig tot veertig arbeidsplaatsen zijn verdwenen. De medewerkers zijn via een sociaal plan begeleid naar ander werk bij de provincie of een andere werkgever.

Omstreden
De provincie beschikte over een goedwerkende I&A afdeling. De IT-uitbesteding leek dus omstreden. Maar volgens het provinciebestuur zou deze afdeling niet toegerust zijn om de snelle digitale ontwikkelingen in de komende tijd bij te houden. Een IT-partner zou dat beter en goedkoper kunnen.

Gelderland gunt aanbesteding aan OGD
Er was ook kritiek op het aantrekken van het IT-adviesbureau Quint Wellington Redwood. De provincie selecteerde dit bureau door middel van een aparte aanbesteding, die niet helemaal eerlijk leek. Quint was daarnaast al betrokken in het voortraject van de aanbesteding, waarbij het meehielp de business case voor de IT-outsourcing op te stellen. De provincie ontkende dat Quint een voorsprong had op andere inschrijvers in het aanbestedingstraject.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres