Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gelderland start toch met dubieuze aanbesteding

Ondanks alle kritiek zet de provincie Gelderland de IT-uitbestedingsplannen gewoon door. De aanbesteding voor de selectie van leveranciers loopt inmiddels. Het doel is om te komen tot één leverancier die het infrastructuur- en werkplekkenbeheer en de servicedesk overneemt. Het gaat om een contract voor minimaal vier en maximaal acht jaar. De overeenkomst moet in het derde kwartaal van 2016 in werking treden.

Het uitbesteden van een groot deel van de IT-afdeling door de provincie Gelderland stuitte op veel weerstand bij ICT-medewerkers en politieke partijen. Van de afdeling Informatisering en Automatisering (I&A) blijft alleen de regie-organisatie over. Daarmee verdwijnen zo’n dertig tot veertig arbeidsplaatsen, schrijft Computable.

Goedkopere IT-diensten
De provincie verwacht dat de uitbesteding tot goedkopere IT-diensten leidt. Deze moeten in de toekomst voor innovatie zorgen, onder andere omdat het Nieuwe Werken wordt ingevoerd en vanwege verdere digitalisering van de dienstverlening. Inmiddels loopt de afdeling I&A leeg en worden de plekken ingevuld door dure ingehuurde ICT’ers om de dienstverlening op peil te houden. De woordvoerster van de provincie geeft aan dat deze kosten voorzien waren.

IT-adviesbureau
Het IT-uitbestedingstraject wordt begeleid door Quint Wellington Redwood. De provincie selecteerde dit IT-adviesbureau middels een aparte aanbesteding. In deze aanbesteding heeft de provincie het bureau mogelijk bevoordeeld. In het bestek werd namelijk de eis gesteld dat de adviseur verstand moest hebben van de methodiek IAOP. Quint is het enige Nederlandse managementadviesbureau dat hier veel ervaring mee heeft. Ook was Quint betrokken in het voortraject van de aanbesteding, waarbij het meehielp de business case voor de IT-outsourcing op te stellen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres