Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gelderse OV-bedrijven komen aanbestedingsbelofte niet na

Het vervoer dat PlusOV gebruikt in de regio Apeldoorn is niet zo duurzaam als tijdens de aanbesteding werd beloofd. Taxibedrijf Willemsen de Koning beloofde in haar offertes dat 85% van haar busjes op groen gas zouden rijden. In werkelijkheid rijdt momenteel ongeveer de helft van haar voertuigen ‘groen’.

Omroep Gelderland meldt dat Willemsen de Koning nu 50 groengaswagens tekort komt. En dat is volgens de omroep niet het enige bedrijf dat zich niet aan de afspraken houdt. Taxi Witteveen beloofde bij de aanbesteding da 75% van haar voertuigen op groen gas zouden rijden. Ook dit bedrijf kan dat aantal echter niet halen en komt nu 30 groengasvoertuigen tekort. Het enige bedrijf dat wel de doelstelling haalt is TCR Groep, dat 100% groengasvoertuigen beloofde.

Gunning

Aan Omroep Gelderland laat PlusOv weten dat bij de gunning prijs het verschil heeft gemaakt; wanneer Willemsen de Koning en Taxi Witteven andere groengaspercentages hadden aangegeven zouden ze ook de opdracht hebben gekregen. Volgens Muamer Ibicoglu is dat nu net het probleem. Hij is manager bij Van den Beld Personenvervoer, dat bij de aanbesteding misgreep en denkt dat zijn concurrenten het rijden op groen gas helemaal niet in de kostprijs mee hebben genomen, waardoor er sprake was van een oneerlijke strijd.

Boete

PlusOv heeft volgens Omroep Gelderland niet direct ingegrepen toen het zag dat de groengasregels niet nageleefd weden. PlusOV geeft aan dat het op de rit krijgen van het speciaal vervoer haar belangrijkste prioriteit was, en dat het al blij was als er mensen werden vervoerd. De organisatie eist nu wel verbetering van de tekortschietende bedrijven, maar het is niet bekend wat ze kan doen wanneer zij hun doelstellingen niet halen. Bij de aanbesteding is niets vastgelegd over het opleggen van boetes.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres