Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeente Amsterdam gaat aanbesteden op 'nieuwerwetse' manier

De gemeente Amsterdam wil niet meer in zee met aannemers waar het slechte ervaringen mee heeft. Het College van B&W heeft besloten anders te gaan aanbesteden.
Slimmer aanbesteden heeft tot gevolg dat vertragingen en financiële overschrijdingen minder worden. Amsterdam is de eerste gemeente van Nederland die prestaties uit het verleden van bedrijven mee laat tellen in het verlenen van een contract. Op 1 maart gaan de eerste maatregelen van start om de gemeentelijke inkoopfunctie en het aankoopbeleid te verbeteren. 
Realisatie
De werkzaamheden en ervaringen met leveranciers van aannemers worden binnen de gemeente op één en dezelfde manier geregistreerd. Contracten boven de 200.000 euro worden hetzelfde beoordeeld en ook in hetzelfde gemeentelijke evaluatiesysteem ingevoerd. 
Aanbestedingsstrategie
Criteria zoals kwaliteit, publieksgerichtheid, duurzaamheid en projectbeheersing worden belangrijker bij aanbestedingen. De ouderwetse manier van een aanbesteding gunnen op basis van prijs moet sterk teruggedrongen worden. Aanbestedingen boven de 200.000 euro en grote contracten krijgen vooraf een juridische toets. Daarnaast wordt ook de kennis van aanbestedingsrecht binnen de gemeente gebundeld. Dit alles valt onder de aanbestedingsstrategie. 
Gemeente Amsterdam
Bij contracten die vanaf 2007 zijn afgesloten, heeft de gemeente Amsterdam nog steeds last van de ouderwetse manier van gunnen. Daarbij is te weinig afgerekend op resultaat. Als er iets misging, lag het risico meestal bij de gemeente. 
Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres