Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeente Tiel wil coördinator Social Return

Gemeente Tiel wil een coördinator ‘Social Return’ aanstellen. De gemeenteraad wordt gevraagd om hier jaarlijks 40.000 euro voor uit te trekken. Er moeten door deze coördinator meer arbeidsplaatsen, leer – en stageplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voortkomen uit het werk dat voor de gemeente wordt uitgevoerd.

Tiel wil tevens dat de regels voor inkoop en aanbesteding door de gemeente worden herzien. Het college kan met de huidige regels uit 2013 niet goed uit de voeten. Een groot deel van de bestedingen (ruim 18 procent) in 2014 blijkt hier helemaal niet aan te voldoen. Er is bijvoorbeeld te snel gehandeld of er zijn te weinig offertes opgevraagd, zo schrijft Gelderlander.nl.

Moeite met Social Return
Dat de overheid moeite heeft met het in praktijk brengen van Social Return bleek vorig jaar november al uit de eerste evaluatie van minister Stef Blok. Bij minder dan de helft van de grote aanbestedingen wordt gevraagd om moeilijk plaatsbare mensen in te zetten. Volgens de ministeries zijn de opdrachten vaak te specialistisch om uitkeringsgerechtigden aan het werk te krijgen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres