Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeente Wageningen wil 100% circulair inkopen

De gemeente Wageningen heeft de Green Deal Circulair Inkopen getekend. De gemeente zegt daarbij toe om altijd circulair in te kopen, tenzij het echt niet anders kan. “Duurzaam inkopen heeft bij ons een brede definitie”, zegt Lara de Brito, wethouder van de gemeente, tegen Green Deal. “We kijken niet alleen naar de duurzaamheid van de materialen, maar ook naar menselijke aspecten, zoals kinderarbeid.”

Het draagvlak in de organisatie voor dit initiatief wordt bewerkstelligd door het creëren van bewustwording. Trainingen op dit vlak worden volgens De Brito niet beperkt tot de inkoopafdeling, maar worden ook gegeven aan ambtenaren van andere afdelingen. De wethouder geeft aan daardoor een nieuwe dynamiek in de organisatie te zien.

Eerste projecten
Het eerste project van Wageningen, waarbij circulair inkopen centraal zal staan, is de inrichting van het gemeentehuis. Daarnaast wil de gemeente een infrastructureel project circulair inkopen. De keuze om de nieuwe tunnel circulair in te kopen is gemaakt omdat De Brito ziet dat de bouwwereld het thema circulariteit gretig oppakt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres