Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
10
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Gemeente Zevenaar wint KoopWijsPrijs 2018

Gemeente Zevenaar wint KoopWijsPrijs 2018

De aanbesteding van een circulair fietspad heeft Zevenaar dit jaar de KoopWijsPrijs opgeleverd. De gemeente kreeg de prijs, een initiatief van de Rijksoverheid in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, uitgereikt tijdens het MVI-Congres in Nijmegen op 3 oktober.

Publieke organisaties kregen tot 31 mei 2018 de kans om een inkoopproject te nomineren voor de prijs, waarna een jury de vijf beste projecten uitkoos. Vervolgens kon het publiek stemmen op haar favoriet. De gemeente Zevenaar won uiteindelijk met ruim 1900 publieksstemmen.

Ambitie
Zevenaar heeft voor de aanleg van het circulair fietspad gebruik gemaakt van grasbeton en grasfalt. Bovendien heeft de gemeente op een innovatieve manier samengewerkt met zowel interne als externe partijen. Ook de hulp van de Radboud Universiteit werd hierbij ingeschakeld. Zij werkten mee aan de ontwikkeling van een criteriamodel om het ambitieniveau van het project te bepalen. Op deze manier konden marktpartijen op ambitie beoordeeld worden.

Rotonde
Tot de overige kanshebbers behoorde onder meer de gemeente Amsterdam die met haar Raamovereenkomst Bomen de inkoop-, aanplant-, en nazorgtaken van nieuwe bomen in één contract bundelde. De gemeente Venlo kwam dankzij de Rotonde van Morgen in aanmerking voor de prijs. Tijdens de bouw van deze voor fietsers bedoelde rotonde is de milieu-impact van de materialen zo veel mogelijk verminderd.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.