Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeente Zevenaar wint KoopWijsPrijs 2018

De aanbesteding van een circulair fietspad heeft Zevenaar dit jaar de KoopWijsPrijs opgeleverd. De gemeente kreeg de prijs, een initiatief van de Rijksoverheid in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, uitgereikt tijdens het MVI-Congres in Nijmegen op 3 oktober.

Publieke organisaties kregen tot 31 mei 2018 de kans om een inkoopproject te nomineren voor de prijs, waarna een jury de vijf beste projecten uitkoos. Vervolgens kon het publiek stemmen op haar favoriet. De gemeente Zevenaar won uiteindelijk met ruim 1900 publieksstemmen.

Ambitie
Zevenaar heeft voor de aanleg van het circulair fietspad gebruik gemaakt van grasbeton en grasfalt. Bovendien heeft de gemeente op een innovatieve manier samengewerkt met zowel interne als externe partijen. Ook de hulp van de Radboud Universiteit werd hierbij ingeschakeld. Zij werkten mee aan de ontwikkeling van een criteriamodel om het ambitieniveau van het project te bepalen. Op deze manier konden marktpartijen op ambitie beoordeeld worden.

Rotonde
Tot de overige kanshebbers behoorde onder meer de gemeente Amsterdam die met haar Raamovereenkomst Bomen de inkoop-, aanplant-, en nazorgtaken van nieuwe bomen in één contract bundelde. De gemeente Venlo kwam dankzij de Rotonde van Morgen in aanmerking voor de prijs. Tijdens de bouw van deze voor fietsers bedoelde rotonde is de milieu-impact van de materialen zo veel mogelijk verminderd.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link