Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeentelijke software-aanbesteding voorlopig stopgezet

Door de te grote risico’s stopt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met een mega-aanbesteding van GT Software. Het project was bedoeld om met meer dan honderd deelnemende gemeenten software in te kopen tegen scherpe tarieven. In maart 2020 gaan de partijen opnieuw met de plannen rond-de-tafel, zo meldt AG Connect.

Volgens een VNG-woordvoerder was er sprake van “een cumulatie van een aantal kritische kanttekeningen bij zowel deelnemers als leveranciers. Het risico is dat de doelstellingen van het project GT Software niet behaald kunnen worden.” Een ‘software broker’ zou de zelfstandige aanbesteding van elke gemeente voorkomen. Verwachting was daarnaast ook dat het gezamenlijk optrekken voor meer kennis en betere voorwaarden zou zorgen.

Desondanks denkt het projectteam dat er nog steeds goede kansen zijn om de doelstellingen te halen, wat ze in maart zullen bespreken. “Hierbij zal uiteraard aandacht uitgaan naar de geïdentificeerde risico’s, maar ook naar de geregeld geuite wens van gemeenten om zwaarder in te zetten op de ondersteuning van de rechtmatige verwerving van software”, aldus VNG Realisatie. Wanneer de bespreking tot een nieuwe aanbesteding leidt, zullen gemeenten zich opnieuw moeten inschrijven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres