Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeenten betreuren kort geding zorgaanbieder Parlan

Nadat zorgregio Noord-Holland-Noord een aanbesteding voor gesloten jeugdzorg gunde aan het Zuid-Hollandse Horizon, stapte zorgaanbieder Parlan naar de rechter. De aanbieder vreest, samen met de ouders, dat een deel van de kwetsbare jongeren hierdoor naar Zuid-Holland zal moeten verhuizen. In een reactie hebben de gemeenten laten weten dat ze het kort geding betreuren, omdat het de verhoudingen op scherp stelt.

John Does, wethouder in Heerhugowaard, stelt als woordvoerder van de 18 betrokken gemeenten dat alle partijen een gemeenschappelijk doel hebben. “We willen allemaal het beste voor deze groep kwetsbare jongeren. Elk kind verdient een eigen toekomst.” Door de gang naar de rechter is planvorming over “hoe nu samen verder te gaan” volgens hem nog niet mogelijk geweest.

Onrust wegnemen
De gemeenten willen nu zo snel mogelijk aan tafel met Horizon en Parlan om concrete afspraken te maken, zo laten ze in een persbericht weten. Daarbij benadrukken ze dat de onzekerheid en onrust van de ouders, jongeren en andere relevante betrokkenen zo snel mogelijk moet worden weggenomen. Aangezien beide zorgaanbieders hebben aangegeven zich hier in voor te willen zetten, heeft Does er vertrouwen in dat alle partijen er samen uitkomen.

Procedurele gebreken
Volgens NH Nieuws stelde Parlan in het kort geding onder meer dat de gunning aan Horizon een storm van maatschappelijk protest heeft opgewerkt. Daarnaast wees het de rechter op de “procedurele gebreken.” Zo was de aanbieder ontevreden over de samenstelling van de beoordelingscommissie, die bestond uit beleidsmedewerkers in plaats van uit jeugdzorgexperts.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres