Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
11
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Rechtszaken
Soort:

Gemeenten betreuren kort geding zorgaanbieder Parlan

Gemeenten betreuren kort geding zorgaanbieder Parlan

Nadat zorgregio Noord-Holland-Noord een aanbesteding voor gesloten jeugdzorg gunde aan het Zuid-Hollandse Horizon, stapte zorgaanbieder Parlan naar de rechter. De aanbieder vreest, samen met de ouders, dat een deel van de kwetsbare jongeren hierdoor naar Zuid-Holland zal moeten verhuizen. In een reactie hebben de gemeenten laten weten dat ze het kort geding betreuren, omdat het de verhoudingen op scherp stelt.

John Does, wethouder in Heerhugowaard, stelt als woordvoerder van de 18 betrokken gemeenten dat alle partijen een gemeenschappelijk doel hebben. “We willen allemaal het beste voor deze groep kwetsbare jongeren. Elk kind verdient een eigen toekomst.” Door de gang naar de rechter is planvorming over “hoe nu samen verder te gaan” volgens hem nog niet mogelijk geweest.

Onrust wegnemen
De gemeenten willen nu zo snel mogelijk aan tafel met Horizon en Parlan om concrete afspraken te maken, zo laten ze in een persbericht weten. Daarbij benadrukken ze dat de onzekerheid en onrust van de ouders, jongeren en andere relevante betrokkenen zo snel mogelijk moet worden weggenomen. Aangezien beide zorgaanbieders hebben aangegeven zich hier in voor te willen zetten, heeft Does er vertrouwen in dat alle partijen er samen uitkomen.

Procedurele gebreken
Volgens NH Nieuws stelde Parlan in het kort geding onder meer dat de gunning aan Horizon een storm van maatschappelijk protest heeft opgewerkt. Daarnaast wees het de rechter op de “procedurele gebreken.” Zo was de aanbieder ontevreden over de samenstelling van de beoordelingscommissie, die bestond uit beleidsmedewerkers in plaats van uit jeugdzorgexperts.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.