Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeenten kampen nog steeds met problemen jeugdzorg

Steeds meer zorgaanbieders trekken zich terug uit de gemeentelijke aanbestedingsprocedures voor 2018 of verlagen hun aanbod. De tarieven die de gemeente vergoedt, zijn te laag, waardoor de kwaliteit van zorg niet meer kan worden gegarandeerd en de werkdruk voor de medewerkers hoog oploopt. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

De tarieven en kortlopende contracten in de aanbestedingsprocedures zijn voor zorgaanbieders een reden om zich terug te trekken. Gemeenten voelen zich juist gedwongen om deze eisen te stellen. De zorgvraag en zorgzwaarte van jeugdigen neemt namelijk toe, terwijl budgetten elk jaar weer lager worden.

Mondriaan
GGZ-instelling Mondriaan in Limburg stopt binnen enkele weken met de zorg aan kinderen. Psychiaters, verpleegkundigen en jeugdpsychiaters moeten vanuit de nachtelijke crisisdiensten meteen weer de dagdiensten in. Dit zorgt voor een te hoge werkdruk. Zeker omdat de GGZ-instelling, door de gemeentelijke bezuinigingen, met steeds minder mensen dezelfde zorg moet leveren.

Groningen
Ook in Groningen en Brabant zijn er problemen rond de jeugdzorg. Zo zien Groningse gemeenten dat de sociale problematiek van kinderen toeneemt door meer vechtscheidingen en psychische stoornissen, maar blijven de gemeenten nog steeds met een enorm tekort van 10 tot 14 miljoen euro zitten.

Brabant
Volgens Zuidoost Brabant hebben de bezuinigingen van in totaal 200 miljoen euro de meeste invloed op de kwaliteit van de jeugdzorg. Die bezuinigingen zijn, volgens de gemeenten, te fors en worden te snel doorgevoerd. Daarom willen Brabantse gemeenten dat er een extra overgangsbudget voor vier jaar komt, om de transitie van jeugdzorg naar de gemeenten te kunnen laten slagen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 22 september 2018 17:06 uur

HET IS AL HEEL VEEL JAREN OVERDUIDELIJK DAT JEUGDZORGMEDEWERKERS ZICH VOORAL BEZIGHOUDEN MET GEZINNEN WAAR GEEN DONDER MEE AAN DE HAND IS. ALS DAARMEE GESTOPT WORDT ........ KOMT ER HEEL VEEL TIJD EN RUIMTE VOOR GEZINNEN DIE WEL HULP NODIG HEBBEN. DAN IS ER GEEN WERKDRUK, FINANCIEEL TEKORT OF WACHTLIJST. ALLE ONNODIGE....... DUS ONRECHTMATIGE KINDERONTVOERINGEN DOOR JEUGDZORG TERUG DRAAIEN EN AL DIE DUIZENDEN ONGELUKKIGE KINDEREN WEER TERUG NAAR HUN LIEFDEVOLLE GEZINNEN WAAR ZE THUISHOREN EN WAAR OP HEN GEWACHT WORDT. SCHEELT TOENTALLEN MILJOENEN EN BRENGT OOK HEEL WAT MINDER ZELFMOORDEN OP. DE ZELFMOORDEN ZIJN VERDUBBELD........ DAT KOMT DOORDAT ER GEEN ZORG VOOR DE JEUGD IS!! JEUGDZORG ZAAIY TERREUR EN ONTVOERD KE KOND OF KINDEREN DOOR LEUGENS EN KETENPARTNERS!! EN DAT HEEL ERG LANG OMDAT HET 5 MILJARD PER JAAR OPBRENGT........ JEUGDZORG IS MAFFIA DUS........ MAAR MIJN WOORDEN ZIJN HEEL OUD NIEUWS!!

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link