Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeenten nog steeds laks met betalen

Gemeenten betaalden hun rekeningen vorig jaar gemiddeld na vijftig dagen, maar dat is nog altijd langer dan de normale betalingstermijn van dertig dagen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de NOS. In 2008 duurde het gemiddeld 93 dagen voordat de rekening werd voldaan.

De onderzoekers zeggen dat de gemeenten sneller zijn gaan betalen om bedrijven in de crisistijd uit de financiële problemen te houden. Ook worden gemeenten nu vaker gedwongen extra te betalen als ze te laat zijn, blijkt uit de rondgang van incassobureau Intrum Justitia.

Vooral energie- en waterleidingbedrijven, uitgeverijen, uitzendbureaus en beveiligingsbedrijven moeten lang op hun centen wachten. Uit het onderzoek blijkt ook dat rekeningen door de rijksoverheid beter worden betaald. Vooral Rijkswaterstaat en de politie betalen sneller.

(c) ANP 2010

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link