Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeenten ontevreden over ICT-leveranciers

Nederlandse gemeenten zijn ontevreden over de prijs en kwaliteit van de twee grootste ICT-leveranciers. De twee bedrijven, Centric en PinkRoccade, hebben een monopoliepositie. Voor 90 procent van de gemeenten in Nederland zijn zij hoofdleverancier van de kernapplicaties. Meer dan de helft van de gemeenten zegt echter ontevreden te zijn over wat ze voor het geld krijgen. Slechts 16 procent is tevreden. Veel gemeenten vinden dat de twee bedrijven hun marktmacht gebruiken om hoge prijzen te vragen en andere bedrijven uit te sluiten. Toch overwegen gemeenten meestal niet naar een andere leverancier te stappen, omdat ze geen verbetering verwachten, alleen veel problemen en extra kosten. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en Reporter Radio.

De onvrede bij gemeenten is vooral toe te wijzen aan PinkRoccade. Een tariefsverhoging van gemiddeld 50 procent die PinkRoccade vorig jaar eenzijdig oplegde aan de klanten, heeft veel wrevel gewekt. 77 procent van de gemeenten die hiermee te maken kregen, vindt deze tariefsverhoging zeer onredelijk. 39 procent overweegt, ondanks de problemen van overstappen, de relatie met het bedrijf te verbreken.

Reactie Centric
PinkRoccade wilde niet reageren op de beschuldigingen. Centric heeft wel een uitgebreide reactie gegeven op het onderzoek. Het bedrijf herkent dat sommige klanten niet tevreden zijn over de prijs/kwaliteit-verhouding. De hoge kosten zijn volgens hen te wijten aan de continu veranderende wet- en regelgeving. “De complexiteit van de markt en daarmee samenhangende kosten kunnen omlaag door vereenvoudiging van de wet- en regelgeving. Daarnaast zou ook uniformering in de uitvoering, meer gedragen en toegankelijke standaarden en schaalvergroting hieraan kunnen bijdragen”, stelt het bedrijf voor.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres