Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
09
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Gemeenten op zoek naar nieuwe softwareleverancier

Een groep van 109 gemeenten en organisaties gaan op zoek naar een alternatieve leverancier die een aantal applicaties, waaronder Gegevensmagazijn en Gegevensviewer, kan en wil vervangen. De gemeenten zijn ontevreden over de prijsverhoging van de huidige leverancier Vicrea. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Eind 2016 kondigde Vicrea voor zijn producten bij gemeenten een prijsverhoging van 40 tot 1150 procent aan. 152 gemeenten waren het daar niet mee eens en waarschuwden voor een marktverkenning. Dit is inmiddels door een groep van 109 gemeenten doorgezet, zo blijkt uit een aankondiging op TenderNed.

Nieuwe applicaties
Op dit moment gebruiken de gemeenten de applicaties BAG, BGT, BRK, WKBP, ESB, Gegevensmagazijn en Gegevensviewer. Deze applicaties moeten worden vernieuwd. Een eis voor die vernieuwing is dat de applicaties qua functionaliteit en mogelijkheden beter en flexibeler aansluiten op de bestaande en toekomstige ontwikkelingen binnen de gemeenten. Ook moet de prijs van aanschaf, onderhoud en beheer vooraf vaststaan.

Tegendruk
De onderhandelingen worden namens gemeenten door Gemeentelijk Geo-Beraad gevoerd. Doordat de gemeenten als collectief op zoek gaan naar andere leveranciers, wordt er tegengas geboden tegen prijsverhogingen. Volgens een woordvoerder van King is Vicrea niet definitief van de baan. De gemeenten zijn nog in gesprek met Vicrea over de prijsverhogingen. Vicrea kan ook nog steeds meedoen aan de aanbesteding.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Reacties:

 • Peter | 11-09-2017 om 22:16

  Misschien dat de overheid hun eigen software moet ontwikkelen. Dan gebruiken ook alle gemeentes de zelfde software. Ben je tenminste af van het feit of de ene software kan/ moet communiceren net de andere software. Daarbij dit is weer het zoveelste bewijs dat privatiseren en de marktwerking eerder duurder dan goedkoper is. Maar dat zal ik waarschijnlijk wel niet goed hebben!?

  • Ron Lindhoudt | 18-09-2017 om 08:23

   Dat lijkt heel logisch maar software ontwikkelen is een vak net als het bouwen van een gemeentehuis. Of moet de overheid dat ook maar zelf doen?

 • Peter | 11-09-2017 om 22:17

  Misschien dat de overheid hun eigen software moet ontwikkelen. Dan gebruiken ook alle gemeentes dezelfde software. Ben je tenminste af van het feit of de ene software kan/ moet communiceren met de andere software. Daarbij dit is weer het zoveelste bewijs dat privatiseren en de marktwerking eerder duurder dan goedkoper is. Maar dat zal ik waarschijnlijk wel niet goed hebben!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.