Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeenten op zoek naar nieuwe softwareleverancier

Een groep van 109 gemeenten en organisaties gaan op zoek naar een alternatieve leverancier die een aantal applicaties, waaronder Gegevensmagazijn en Gegevensviewer, kan en wil vervangen. De gemeenten zijn ontevreden over de prijsverhoging van de huidige leverancier Vicrea. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Eind 2016 kondigde Vicrea voor zijn producten bij gemeenten een prijsverhoging van 40 tot 1150 procent aan. 152 gemeenten waren het daar niet mee eens en waarschuwden voor een marktverkenning. Dit is inmiddels door een groep van 109 gemeenten doorgezet, zo blijkt uit een aankondiging op TenderNed.

Nieuwe applicaties
Op dit moment gebruiken de gemeenten de applicaties BAG, BGT, BRK, WKBP, ESB, Gegevensmagazijn en Gegevensviewer. Deze applicaties moeten worden vernieuwd. Een eis voor die vernieuwing is dat de applicaties qua functionaliteit en mogelijkheden beter en flexibeler aansluiten op de bestaande en toekomstige ontwikkelingen binnen de gemeenten. Ook moet de prijs van aanschaf, onderhoud en beheer vooraf vaststaan.

Tegendruk
De onderhandelingen worden namens gemeenten door Gemeentelijk Geo-Beraad gevoerd. Doordat de gemeenten als collectief op zoek gaan naar andere leveranciers, wordt er tegengas geboden tegen prijsverhogingen. Volgens een woordvoerder van King is Vicrea niet definitief van de baan. De gemeenten zijn nog in gesprek met Vicrea over de prijsverhogingen. Vicrea kan ook nog steeds meedoen aan de aanbesteding.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (3)

aanbestedingscafe gebruiker 18 september 2017 08:23 uur

Dat lijkt heel logisch maar software ontwikkelen is een vak net als het bouwen van een gemeentehuis. Of moet de overheid dat ook maar zelf doen?

aanbestedingscafe gebruiker 11 september 2017 22:17 uur

Misschien dat de overheid hun eigen software moet ontwikkelen. Dan gebruiken ook alle gemeentes dezelfde software. Ben je tenminste af van het feit of de ene software kan/ moet communiceren met de andere software. Daarbij dit is weer het zoveelste bewijs dat privatiseren en de marktwerking eerder duurder dan goedkoper is. Maar dat zal ik waarschijnlijk wel niet goed hebben!?

aanbestedingscafe gebruiker 11 september 2017 22:16 uur

Misschien dat de overheid hun eigen software moet ontwikkelen. Dan gebruiken ook alle gemeentes de zelfde software. Ben je tenminste af van het feit of de ene software kan/ moet communiceren net de andere software. Daarbij dit is weer het zoveelste bewijs dat privatiseren en de marktwerking eerder duurder dan goedkoper is. Maar dat zal ik waarschijnlijk wel niet goed hebben!?

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres