Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeenteraad Amsterdam wil grondstoffenbank

Amsterdam zou een ‘grondstoffenbank’ moeten krijgen, zodat bouwafval makkelijker terug in de keten komt. Dit vinden de partijen GroenLinks, D66 en PvdA.  Een meerderheid van de gemeente dringt er daarom op aan dat wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) nog dit jaar het initiatief neemt, meldt Het Parool. Dit past daarnaast ook bij het streven van Amsterdam naar een circulaire economie.

Uit een onderzoek bleek dat veel waardevolle materialen terug kunnen worden gewonnen uit panden die gesloopt worden. Het is alleen vaak onduidelijk wat de kwaliteit van deze materialen is. Daarom wordt er gedacht aan een soort online marktplaats waar de materialen worden aangeboden. Bouwers en architecten kunnen dan zelf kijken of deze bouwmaterialen nog bruikbaar zijn.

Terrein
Er is, volgens een meerderheid van de raad, ook behoefte aan terrein waar de materialen tussen sloop en hergebruik kunnen worden opgeslagen. Zelf beginnen bedrijven daar niet aan, omdat ze daar de ruimte niet voor hebben.

Circulaire economie
Het plan van een grondstoffenbank past goed bij het streven van Amsterdam naar een circulaire economie. De gemeente heeft daarvoor zo’n 23 projecten in gang gezet. Die projecten moeten bewijzen dat de circulaire economie mogelijk is, maar ook uitvinden hoe men om moet gaan met hindernissen in bijvoorbeeld wetgeving.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres