Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaamheid
Soort:

Gemeenteraad Amsterdam wil grondstoffenbank

Gemeenteraad Amsterdam wil grondstoffenbank
Foto: dollarphotoclub

Amsterdam zou een ‘grondstoffenbank’ moeten krijgen, zodat bouwafval makkelijker terug in de keten komt. Dit vinden de partijen GroenLinks, D66 en PvdA.  Een meerderheid van de gemeente dringt er daarom op aan dat wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) nog dit jaar het initiatief neemt, meldt Het Parool. Dit past daarnaast ook bij het streven van Amsterdam naar een circulaire economie.

Uit een onderzoek bleek dat veel waardevolle materialen terug kunnen worden gewonnen uit panden die gesloopt worden. Het is alleen vaak onduidelijk wat de kwaliteit van deze materialen is. Daarom wordt er gedacht aan een soort online marktplaats waar de materialen worden aangeboden. Bouwers en architecten kunnen dan zelf kijken of deze bouwmaterialen nog bruikbaar zijn.

Terrein
Er is, volgens een meerderheid van de raad, ook behoefte aan terrein waar de materialen tussen sloop en hergebruik kunnen worden opgeslagen. Zelf beginnen bedrijven daar niet aan, omdat ze daar de ruimte niet voor hebben.

Circulaire economie
Het plan van een grondstoffenbank past goed bij het streven van Amsterdam naar een circulaire economie. De gemeente heeft daarvoor zo’n 23 projecten in gang gezet. Die projecten moeten bewijzen dat de circulaire economie mogelijk is, maar ook uitvinden hoe men om moet gaan met hindernissen in bijvoorbeeld wetgeving.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.