Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gewijzigde Aanbestedingswet 2012 in werking

Per 1 juli 2016 is de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 in werking getreden. Ook de wijziging van het Aanbestedingsbesluit, de vernieuwde Gids Proportionaliteit, het vernieuwde Aanbestedingsreglement Werken 2016 en de nieuwe Regeling tot wijziging van de regeling modellen eigen verklaring zijn vastgesteld, schrijft PIANOo.

Een aantal bepalingen uit de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 zijn nader uitgewerkt in het Aanbestedingsbesluit. Onderdeel van dit besluit is het Uniform Europees Aanbestedingsdocument. De Gids Proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement Werken 2016 worden aangewezen als richtsnoeren.

Het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) is per 1 juli verplicht. Door deze verplichting vervallen de modellen Eigen Verklaring. In de praktijk blijken aanbestedende diensten en ondernemers problemen te hebben met het controleren van het door hen gegenereerde of ingevulde document. Het ministerie van Economische Zaken zal daarom een interactief pdf-formulier ontwikkelen. Deze komt op korte termijn beschikbaar.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres