Magnifying glass Close

GGZ Nederland slaat alarm over zorginkoop

GGZ Nederland zegt zich ernstige zorgen te maken over de zorginkoop voor komend jaar. Volgens de brancheorganisatie lopen de contractonderhandelingen met veel zorgverzekeraars en gemeenten voor 2020 “uiterst moeizaam.” Medisch Contact bericht hierover.

GGZ Nederland, die de lagere ggz-tarieven  van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor 2020 aanvecht, zegt dat ggz-instellingen “door hun financiële situatie niet langer tarieven kunnen accepteren die niet kostendekkend zijn.” Voor de inkoop van acute ggz heeft GGZ Nederland zelfs een handhavingsverzoek bij de NZa ingediend om betere contracten af te dwingen.

Tegelijkertijd meldt de grootste ggz-aanbieder, Parnassia, een patiëntenstop voor alle VGZ-patiënten van achttien jaar en ouder die specialistische hulp willen. Aangezien er nog geen nieuw contract op tafel ligt, zal deze stop mogelijk ook voor 2020 gelden. Deze patiëntenstop benadrukt “de knellende situatie”, aldus GGZ-Nederland.

GGZ-Nederland wil met betrokken partijen in overleg, niet alleen over de contracten, maar ook over “lagere tarieven, grote personeelstekorten, toenemende kosten voor de inhuur van zzp’ers en oplopende regeldruk.”

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres