Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
02
18
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Griekenland start onderzoek naar corruptie farmaceut Novartis

Griekenland start onderzoek naar corruptie farmaceut Novartis

Het speciale commissie start, in opdracht van het Griekse parlement, een onderzoek naar de rol van voormalige ministers en parlementsleden bij een corruptieaffaire rond het Zwitserse farmaceutische bedrijf Novartis. Dit bedrijf zou in de periode 2006 tot 2015 miljoenen euro’s aan steekpenningen hebben betaald aan dokters en politici om zijn geneesmiddelen duurder te verkopen en vaker voor te schrijven dan gelijkwaardige, goedkopere producten. Dat schrijft het FD.

Een van de beschuldigden is Dimitris Avramopoulos, voormalig minister van Volksgezondheid. Hij zou miljoenen vaccins tegen varkensgriep meer hebben besteld dan nodig was. Avramopoulos, tegenwoordig eurocommissaris voor migratie, ontkent deze aantijging. Ook andere voormalige bewindslieden en parlementsleden ontkennen. Volgens hen is er sprake van een heksenjacht door de linkse regeringspartij Syriza, die haar positie bij de kiezers probeert te verstevigen.

In de nacht van woensdag op donderdag besloot het Griekse parlement, na een debat van maar liefst 19 uur en na felle tegenstand van de oppositie, tot de instelling van een speciale commissie. Die moet met name onderzoeken wat waar is van de beschuldigingen tegen voormalige bewindslieden en parlementsleden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.