Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Griekenland start onderzoek naar corruptie farmaceut Novartis

Het speciale commissie start, in opdracht van het Griekse parlement, een onderzoek naar de rol van voormalige ministers en parlementsleden bij een corruptieaffaire rond het Zwitserse farmaceutische bedrijf Novartis. Dit bedrijf zou in de periode 2006 tot 2015 miljoenen euro’s aan steekpenningen hebben betaald aan dokters en politici om zijn geneesmiddelen duurder te verkopen en vaker voor te schrijven dan gelijkwaardige, goedkopere producten. Dat schrijft het FD.

Een van de beschuldigden is Dimitris Avramopoulos, voormalig minister van Volksgezondheid. Hij zou miljoenen vaccins tegen varkensgriep meer hebben besteld dan nodig was. Avramopoulos, tegenwoordig eurocommissaris voor migratie, ontkent deze aantijging. Ook andere voormalige bewindslieden en parlementsleden ontkennen. Volgens hen is er sprake van een heksenjacht door de linkse regeringspartij Syriza, die haar positie bij de kiezers probeert te verstevigen.

In de nacht van woensdag op donderdag besloot het Griekse parlement, na een debat van maar liefst 19 uur en na felle tegenstand van de oppositie, tot de instelling van een speciale commissie. Die moet met name onderzoeken wat waar is van de beschuldigingen tegen voormalige bewindslieden en parlementsleden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres