Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grip of ondernemerschap in aanbesteding catering universiteiten

Universiteiten vinden het belangrijk dat de cateraar bij een aanbesteding ondernemerschap laat zien en optimaal inspeelt op de behoefte van de klant, maar ze willen tegelijkertijd ook grip houden op de kosten en kwaliteit. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van Best Value Procurement en contractmanagement. Dat schrijft Facto.

Objectiviteit, gelijkheid, transparantie en proportionaliteit zijn belangrijke uitgangspunten bij een aanbesteding. Volgens Michèle Belgraver, manager Facility Services bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft de opdrachtnemer veel vrijheid in hoe hij de taken van de universiteit aanpakt. Het concept van de campus en de klanttevredenheid zijn een leidraad voor het uitvoeren van de taken. Belgraver biedt de cateraar ondernemersvrijheid door te sturen op prestatie en resultaat. Hiervoor moet je niet te veel onnodige eisen stellen, stelt Rijkent Cornels, directeur van Cormet, een organisatie dat de catering in onderwijs verzorgd. Dat beperkt namelijk het ondernemerschap. Daarnaast kan het ook effect hebben op de prijs.

Ondernemerschap stimuleren
Om het ondernemerschap van de cateraar te stimuleren, kan er gebruik worden gemaakt van de aanbestedingsmethodiek Best Value Procurement (BVP). De opdrachtgever omschrijft de doelen die moeten worden bereikt, het is aan de opdrachtnemer om te bedenken hoe die doelen bereikt worden. De opdrachtnemer heeft daarbij veel vrijheid en de universiteit weinig invloed. Belgraver vraagt zich af of dat wel past bij de cultuur van universiteiten. Universiteiten willen namelijk van nature de sturing houden.

Grip behouden
Een instrument die universiteiten kunnen gebruiken om grip te houden op de afspraken is contractmanagement. Universiteiten vinden het belangrijk om het zo in te richten dat zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer er beter van worden. Contractmanagement wordt op verschillende manieren ingezet. De Erasmus Universiteit werkt bijvoorbeeld met een University Support Center. Hierbij is demand management erg belangrijk. Dat houdt in dat de vraag wordt voorspeld met als doel de dienstverlening zoveel mogelijk te standaardiseren. De Universiteit van Amsterdam maakt weer gebruik van Community management. Hierbij wordt de vraag per locatie, faculteit of gebied bepaald. Alle klantengroepen zijn daarin verenigd.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres