Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
12
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Grip op contractmanagement sociaal domein

Grip op contractmanagement sociaal domein

Inkopers van zorg in het sociaal domein hebben het niet gemakkelijk. Binnen gemeenten is het sociaal domein verantwoordelijk voor 50% van hun begroting. En wanneer er iets fout gaat, zijn het kwetsbare burgers die daar het meest last van ondervinden. Daarom heeft NEVI nu een whitepaper gepubliceerd waarin wordt beschreven welke 7 stappen gemeenten kunnen nemen om meer grip te krijgen op het inkoopproces in het sociaal domein.

In de whitepaper stellen auteurs Koos Plegt en John Weinstock dat hoewel alle relevante betrokkenen binnen het sociaal domein dezelfde doelstellingen hebben, een integrale aanpak ontbreekt. Dat komt volgens hen mede doordat het beslissingsproces door twee volstrekt verschillende werelden met een verschillende blik op het maatschappelijk veld wordt gestuurd. “Aan de ene kant is er de intake en toewijzing van zorg, aan de andere kant de uitvoering, contractering (inkoop) en beheersing.

Grip krijgen op het sociaal domein is volgens hen dan ook een proces dat bestaat uit zeven stappen, maar begint met het in kaart brengen van het integrale proces. “Wie doet wat? Wie heeft welke verantwoordelijkheid? Welke overdrachtsdocumenten zijn er?”

Meer weten over inkopen en contractmanagent in het sociaal domein? De whitepaper is hier te downloaden.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.