Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grip op contractmanagement sociaal domein

Inkopers van zorg in het sociaal domein hebben het niet gemakkelijk. Binnen gemeenten is het sociaal domein verantwoordelijk voor 50% van hun begroting. En wanneer er iets fout gaat, zijn het kwetsbare burgers die daar het meest last van ondervinden. Daarom heeft NEVI nu een whitepaper gepubliceerd waarin wordt beschreven welke 7 stappen gemeenten kunnen nemen om meer grip te krijgen op het inkoopproces in het sociaal domein.

In de whitepaper stellen auteurs Koos Plegt en John Weinstock dat hoewel alle relevante betrokkenen binnen het sociaal domein dezelfde doelstellingen hebben, een integrale aanpak ontbreekt. Dat komt volgens hen mede doordat het beslissingsproces door twee volstrekt verschillende werelden met een verschillende blik op het maatschappelijk veld wordt gestuurd. “Aan de ene kant is er de intake en toewijzing van zorg, aan de andere kant de uitvoering, contractering (inkoop) en beheersing.

Grip krijgen op het sociaal domein is volgens hen dan ook een proces dat bestaat uit zeven stappen, maar begint met het in kaart brengen van het integrale proces. “Wie doet wat? Wie heeft welke verantwoordelijkheid? Welke overdrachtsdocumenten zijn er?”

Meer weten over inkopen en contractmanagent in het sociaal domein? De whitepaper is hier te downloaden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres