Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groep de Mos: “Stop aanbesteding Spuiforum 2.0”

De gemeente Den Haag moet de gesprekken met de drie bouwconsortia, voor de ontwikkeling van het Spuikwartier, stopzetten. Dat stelt de Groep de Mos. De financiële risico’s zijn volgens de partij te groot, omdat twee consortia in financiële nood verkeren. Groep de Mos heeft hierover vragen gesteld aan de gemeenteraad.

“Nu zeker twee van de drie geselecteerde bouwbedrijven in financiële problemen verkeert, eisen wij van het college in Den Haag een verantwoordelijk financieel beleid. Ze moeten keihard aan de noodrem van de alsmaar doorrazende Spuiforummiljoenentrein trekken, door direct de aanbesteding van het Spuiforum 2.0 te stoppen”, aldus raadslid Arjen Dubbelaar van Groep de Mos tegen Omroepwest. “Nu doorgaan met de bouw van het cultuurpaleis is als schaatsen na één nachtje vorst; je weet dan zeker dat je door het ijs zakt.”

Noodlijdende bouwbedrijven
Ballast Nedam heeft afgelopen week voor de tweede keer de publicatie van zijn jaarcijfers uitgesteld. Het bouwbedrijf is bijna door de financiële reserves heen. Bouwfirma Heijmans, een andere kanshebber voor de ontwikkeling van het Spuikwartier, maakte vorig jaar een nettoverlies van 47 miljoen euro en moet honderden arbeidsplaatsen schrappen.

Onnodig grote risico’s
Groep de Mos heeft zich sinds het begin al verzet tegen de bouwplannen van het spuikwartier. “Dat onze partij, vanwege de enorm hoge kosten, mordicus tegen de ontwikkeling van het Spuiforum 2.0 is, dat is algemeen bekend. Los daarvan kan het college niet negeren dat zij onnodig grote financiële risico’s neemt , door een aanbesteding te gunnen aan een noodlijdend bouwbedrijf”, zegt Dubbelaar. “Wie bouwt dat onding af als de hoofdaannemer omvalt? Wie garandeert ons dat de kosten niet miljoenen euro’s hoger uit zullen vallen?”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres