Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groningen te laat met inkoop jeugdzorg

23 gemeenten in Groningen halen de deadline voor de inkoop van jeugdzorg in 2015 niet. Op 1 november moeten gemeenten de zorg voor de jeugd voor volgend jaar geregeld hebben. De contracten moeten dan samen met de zorginstellingen zijn getekend. In Groningen hebben de instellingen al wel een idee over het budget voor volgend jaar, maar de besprekingen over de contracten lopen nog, aldus RTV Noord.

Landelijk zijn er grote uitdagingen over de invoering van de nieuwe jeugdwet per 1 januari. Gemeenten worden dan verantwoordelijk voor de zorg aan jongeren. Patiënten zijn bang dat er volgend jaar geen hulp meer is, omdat contracten niet gesloten zijn. Het Rijk kan ingrijpen bij gemeenten die achterlopen met de voorbereidingen. Het Rijk kan de zorg dan namens die gemeenten inkopen en de rekening vervolgens naar de gemeenten doorsturen.

In Groningen gaan de afspraken volgens Het Programmabureau Transformatie Jeugdzorg uiteindelijk alsnog goed komen. Zij regelt namens de 23 Groningse gemeenten de jeugdhulp en het bureau verwacht dat na 1 november alsnog de contracten zullen worden ondertekend.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres