Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
10
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Groningen te laat met inkoop jeugdzorg

23 gemeenten in Groningen halen de deadline voor de inkoop van jeugdzorg in 2015 niet. Op 1 november moeten gemeenten de zorg voor de jeugd voor volgend jaar geregeld hebben. De contracten moeten dan samen met de zorginstellingen zijn getekend. In Groningen hebben de instellingen al wel een idee over het budget voor volgend jaar, maar de besprekingen over de contracten lopen nog, aldus RTV Noord.

Landelijk zijn er grote uitdagingen over de invoering van de nieuwe jeugdwet per 1 januari. Gemeenten worden dan verantwoordelijk voor de zorg aan jongeren. Patiënten zijn bang dat er volgend jaar geen hulp meer is, omdat contracten niet gesloten zijn. Het Rijk kan ingrijpen bij gemeenten die achterlopen met de voorbereidingen. Het Rijk kan de zorg dan namens die gemeenten inkopen en de rekening vervolgens naar de gemeenten doorsturen.

In Groningen gaan de afspraken volgens Het Programmabureau Transformatie Jeugdzorg uiteindelijk alsnog goed komen. Zij regelt namens de 23 Groningse gemeenten de jeugdhulp en het bureau verwacht dat na 1 november alsnog de contracten zullen worden ondertekend.

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.