Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groningers grootverbruikers pgb

De vier gemeenten met het grootste aandeel pgb-gebruikers bevinden zich allemaal in Groningen. Koploper is Oldambt, waar 2,7% van haar inwoners gebruik maakt van het persoonsgebonden budget. In Noord-Holland en Zeeland wordt juist relatief weinig gebruik gemaakt van het budget. Dat blijkt uit onderzoek van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen.

Zuster Jansen heeft in een reactie aan RTL Nieuws laten weten geen verklaring te hebben voor de opvallend grote verschillen tussen regio’s. Het stelt wel dat het antwoord gezocht moet worden bij de gemeenten zelf. Volgens de organisatie maken sommige gemeenten het hun inwoners bewust erg moeilijk om een budget te krijgen.

Fraude
Het persoonsgebonden budget geeft cliënten de mogelijkheid om zelf de regie over hun zorg te houden, doordat ze zelf mogen beslissen wat voor zorg ze inkopen. Steeds vaker komen er echter nieuwsberichten over fraude. Cliënten investeren het geld in vakanties of auto’s in plaats van zorg.

Wettelijk recht
Vanwege deze berichten over fraude proberen sommige gemeenten het gebruik van pgb zoveel mogelijk te ontmoedigen door cliënten in een bureaucratische jungle van het kastje naar de muur te sturen. Zuster Jansen noemt dit een zorgwekkende ontwikkeling, omdat het pgb een wettelijk recht is.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link