Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Grootschalige geldverspilling door aanbestedingspraktijk

Volgens Mark Elbers van ingenieursbureau Arcadis veroorzaakt de huidige aanbestedingspraktijk grootschalige verspilling van maatschappelijk kapitaal. Op de de bouwsite Cobouw laat hij weten zich te ergeren aan ‘het gemak waarmee goed geld over de balk wordt gegooid’.

Elbers, directeur contracting bij Arcadis, geeft als voorbeeld het geld dat de overheid onlangs aan een quickscan uitgaf. “Er kwamen maar liefst veertien inschrijvers op de aanbesteding af.” Volgens Elbers zouden die inschrijvers elk zo’n 20.000 euro hebben besteed aan het binnenhalen van de aanbesteding. “En dat voor een opdracht die is weggegaan voor 35.000 euro. Met dat geld had maatschappelijk gezien heel wat beters gedaan kunnen worden.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link