Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Grote belangstelling voor bouw sluis Terneuzen

Grote belangstelling voor bouw sluis Terneuzen

De belangstelling van de internationale aannemerswereld voor de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen is groot. Vertegenwoordigers van grote internationale bouwers waren aanwezig bij de marktconsultatie, zoals BAM, Max Bögel, Van Oord, Strukton, Heijmans en Hochtief. Ook partijen als Arcadis, NedMobiel, Mobilis en Siemens zijn geïnteresseerd.

“Logisch”, vindt omgevingsmanager Harm Verbeek van de Nieuwe Sluis Terneuzen. “Zoals alle grote projecten is de aanbesteding Europees. Het is aantrekkelijk voor de aannemers dat wij een designconstruction-contract aanbieden en de bouwers op schema uitbetalen. De aannemer hoeft zo niet zelf voor te financieren.”

Geen zorgen over vertraging
Cobouw meldde afgelopen vrijdag dat steeds minder partijen zich inschrijven voor pps-sluisen van Rijkswaterstaat. Bouwers maken scherpere keuzes, vinden de dialoogfase te lang, de risico’s te groot of de financieringscomponent te lastig. Het projectteam Nieuwe Sluis Terneuzen van de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie maakt zich, door de grote belangstelling, geen zorgen over mogelijke vertraging in de bouwplannen. “Bij ons is dat zeker niet het geval”, stelt Verbeek tegen PZC.nl. De nieuwe sluis in Terneuzen wordt eind dit jaar aanbesteed.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.