Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gunning zeesluis definitief naar BAM en VolkerWessels

Rijkswaterstaat heeft de bouw van de nieuwe zeesluis IJmuiden bij de ingang van het Noordzeekanaal definitief gegund aan consortium OpenIJ. Dit consortium bestaat uit BAM-PGGM en VolkerWessels-DIF. OpenIJ wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van de nieuwe zeesluis.

De nieuwe zeesluis zal de bijna honderd jaar oude Noordersluis vervangen. Tussen 2016 en 2019 zal de sluis worden gebouwd. Voor het project is 848 miljoen euro gereserveerd door het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. De sluis wordt 500 meter lang, 65 meter breed en 18 meter diep. Dit moet ervoor zorgen dat de haven van Amsterdam beter bereikbaar is voor de steeds groter wordende zeeschepen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link