Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

GVB zoekt leverancier voor 63 nieuwe trams

De stadsvervoerder van Amsterdam, het GVB, gaat 63 nieuwe trams aanbesteden. De voertuigen vervangen oudere modellen. De nieuwe trams moeten rond 2020 gaan rijden en meegaan tot 2052. De opdracht voor de aanbesteding komt van de gemeente Amsterdam en de Stadsregio, een samenwerkingsverband van de hoofdstad en vijftien omliggende gemeentes.

De nieuwe tramserie moet volgens het GVB aansluiten bij hedendaagse comfort- en toegankelijkheidseisen. Dat moet in ieder geval zorgen voor bredere stoelen. Ook moeten de vloer en doorlopen zo breed, laag en vlak mogelijk zijn. Een lage instap en dubbele deuren zijn ook wensen. De trams moeten daarnaast kunnen rijden op het hele tramnet en geen of zeer beperkte wijzigingen aan de infrastructuur vereisen.

200 miljoen euro
Eind 2016 moet bekend zijn welk bedrijf de trams mag bouwen. Daarna wordt een begin gemaakt met het detailontwerp en het bouwen van de eerste prototypes. Voor de trams is een budget van 200 miljoen euro gereserveerd. Daaronder vallen naast het materieel ook de kosten voor het aanpassen van de werkplaats, de infrastructuur en de uitvoerende projectgroep.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres