Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Den Haag wint MKB-prijs

Tijdens InfraTech in Rotterdam heeft Den Haag de MKB Infra AanbestedingsAward gewonnen. MKB Infra reikt deze prijs om de twee jaar uit aan de meest MKB-vriendelijke gemeente. Eerdere winnaars zijn onder meer Nijmegen, Tilburg en Enschede.

Volgens Cobouw kreeg Den Haag dit jaar stevige concurrentie van Raalte en Almere. De drie genomineerden lagen zo dicht bij elkaar dat de jury een extra beoordelingsronde moest inlassen. Het “deugdelijke en zorgvuldig uitgewerkte aanbestedingsbeleid” van Den Haag dat het MKB “eerlijke kansen” biedt, gaf volgens de jury uiteindelijk de doorslag.

Tenderkosten
De jury stelt daarnaast dat Den Haag een modern en professioneel inkoopbeleid hanteert waarbij belangrijke ontwikkelingen op aanbestedingsgebied gelijk opgepakt worden. De gemeente krijgt bijvoorbeeld lof, omdat het naar aanleiding van de handreiking tenderkosten besloot om hoge tenderkosten te vergoeden.

Clusteren
MKB Infra wil met haar tweejaarlijkse AanbestedingsAward eerlijke concurrentie stimuleren zodat er een gelijk speelveld ontstaat tussen grote bedrijven en het mkb. De brancheorganisatie heeft onder meer kritiek op het clusteren van opdrachten en hoge inschrijfeisen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres