Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hamsterende tarwe-inkopers door slechte oogsten

Inkopers van tarwe zijn aan het hamsteren geslagen. De prijs van tarwe is op jaarbasis al meer dan verdubbeld door slechte oogsten en een tekort aan voorraden.


In Chicago werd afgelopen maandag 8.72 euro betaald voor een schepel tarwe en in Parijs werd daarvoor 11 euro gebeurd. Op bijna alle productielocaties hebben te kampen met slechte oogsten. Door de opgestuwde prijzen zijn landen als Egypte. Irak. Marokko. Japan en Korea aan het inkopen geslagen om later niet nog meer te betalen.

Volgens analisten zal een flinke prijscorrectie plaatsvinden wanneer de oogst zich verplaatst van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond. Tot die tijd blijven de prijzen fors stijgen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link