Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Handboek voor open source software

Er komt een handboek voor open source software. open standaarden en inkoop. Het boek moet eraan bijdragen dat overheidsorganisaties open source software eenvoudig kunnen meenemen bij de aankoop van nieuwe software.


Het handboek zal door verschillende instanties worden ontwikkeled onder regie van Open Source als Onderdeel van de Software Strategie (OSOSS). In het boek komt het inkoopproces centraal te staan. Per inkoopstap worden vragen over open source software behandeld. Ook open standaarden komen aan bod.

Het nieuwe handboek moet bovendien uitsluitsel geven over de vraag of open source software al dan niet moet worden aanbesteed. Hoewel velen er gezien het vrije karakter van open source software van overtuigd zijn dat dit niet het geval is. bestaat hier nog geen duidelijkheid over.

Er wordt verwacht dat het handboek eind oktober gereed zal zijn. Het zal vrij ter beschikking wordt gesteld aan overheidsorganisaties.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link