Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Handreiking concurrentiegerichte dialoog nu verkrijgbaar

Vier deskundigen bij het rijk bundelden hun ervaring met de concurrentiegerichte dialoog. Wat kunnen inkopers leren van hun handreiking?

In de Europese aanbestedingsrichtlijn is de concurrentiegerichte dialoog opgenomen als nieuwe aanbestedingsvorm. In de richtlijn, maar ook in de nationale aanbestedingsreglementen is echter nauwelijks iets opgenomen over hoe een dergelijke procedure in elkaar zou kunnen steken. Dit geeft veel vrijheid, maar blijkt in de praktijk ook veel vragen op te werpen. Om de teams die voor een concurrentiegerichte dialoog gesteld staan een handvat te bieden hebben vier deskundigen – Marijke Nagelkerke (RWS PPS Kennispool), Jacobien Muntz-Beekhuis (PIANOo), Jeroen Oehler (DLG) en Diederik van der Staay (RGD) – hun ervaring en die van anderen gebundeld in een korte en praktische handreiking.

Met deze handreiking willen de auteurs anderen inzicht geven in hoe de concurrentiegerichte dialoog een succes kan worden. Voor de indeling van de brochure is het procesverloop van de dialoog gevolgd. Omdat een goede aanbesteding en dialoog bepaald wordt door een gedegen voorbereiding is de brochure breed opgezet. Bovendien heeft een goede projectbeheersing vanaf het begin van het project invloed op het succes van de aanbesteding.

De handreiking is digitaal beschikbaar op de site www.ppsbijhetrijk.nl en www.pianoo.nl. Liefhebbers van een hard copy kunnen hiervoor vanaf vandaag contact opnemen via [email protected]. Als u uw adresgegevens mailt, stuurt PIANOo u een hard copy toe.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link